Brand Streamers säljer ThePogg

ThePogg publicerar casinorecensioner och agerar samtidigt som en registrerad leverantör av alternativ tvistlösning, efter att ha fått godkännande från Malta Gaming Authority för denna tjänst.

Det förvärvades av Brand Streamers tidigare i år, men företaget sade att det nu ville sälja ThePogg för att fokusera mer specifikt på sin amerikanska streamingportfölj.

”Brand Streamers uppdrag har alltid varit att revolutionera spelstreaming på de amerikanska marknaderna där vi redan har fått över 20 amerikanska licenser”, säger Clas Dahlén på Brand Streamers Group.

”För att effektivast uppnå detta mål har styrelsen kommit överens om att det skulle vara fördelaktigt att fokusera hårdare på våra streamingmål och omstrukturera verksamheten bort från andra områden.

ThePoggs historia
ThePogg grundades 2011 av Duncan Garvie, som sedan grundade BetBlocker. Företaget övergick sedan till alternativ tvistlösning 2012 och har hanterat över 6 500 spelarklagomål mot onlinespelföretag, vilket har lett till att över 7,5 miljoner dollar har betalats tillbaka till spelarna.

”ThePogg.com har varit ett passionerat arbete för mig i över ett decennium”, säger Garvie. ”Integritet och förtroende har varit kärnan i allt jag har arbetat med att utveckla och jag är mycket mycket stolt över de resultat vi har uppnått.

”Det är nu dags att lämna över facklan till någon som kan ta varumärket till nästa nivå.”

Garvie tillade att ThePogg har genomfört ett stort arbete inom området för ansvarsfullt spelande, vilket enligt honom har hjälpt företaget att bli mer pålitligt.

”Under min tid som chef grundade ThePogg en välgörenhetsorganisation för ansvarsfullt spelande som nu hjälper tiotusentals människor varje dag och arbetar med några av de största namnen inom spelindustrin”, sade han. ”Jag är djupt stolt över varumärket, som saknar motstycke i branschen när det gäller förtroende och integritet.

”Jag ser fram emot att arbeta med de nya ägarna för att ta varumärket till nästa nivå.”

Dahlén sade att denna unika position – som den enda affiliate som också är officiellt godkänd för att tillhandahålla tvistlösningstjänster – borde göra det till ett övertygande mål för förvärv.

”I detta syfte pratar vi nu med flera parter om en potentiell försäljning av ThePogg”, sade han. ”ThePogg är en otrolig tillgång – branschberömd och högt respekterad. Varumärkets prestationer inom alternativ tvistlösning och ansvarsfullt spelande är inte bara unika utan har etablerat det som en auktoritetsresurs utan motsvarighet i branschen.

”Vi tvivlar inte på att efterfrågan på denna fastighet kommer att vara mycket hög och vi vill hitta ett hem för den hos en ny ägare som har de resurser och den respekt för varumärkets ethos som gör att den kan blomstra och nå sin fulla potential.

”Vi är öppna för samtal med alla parter om ett eventuellt förvärv av ThePogg och kommer att se till att vi fullt ut undersöker alla alternativ innan något beslut fattas.”

AskGamblers försäljning
Meddelandet kommer samtidigt som Catena Medias varumärke AskGamblers också är till salu efter en strategisk översyn av verksamheten.

Skrivit av partoutici.com